TENIS

Del Potro se nada povratku sljedeće godine

Argentinac se oporavlja od povrede koljena

Del Potro: Nije igrao više od dvije godine. AGENCIJE

A. V.

8.9.2021

Argentinski teniser, 32-godišnji Huan Martin Del Potro (Juan), koji zbog brojnih problema s povredama koljena nije igrao više od dvije godine, kazao je kako se nada da bi se u 2022. godini mogao vratiti takmičarskom tenisu.

Iznimno talentirani, no nažalost vrlo sklon povredama, Del Potro se morao podvrgnuti čak trima operacijama koljena, posljednjoj u martu ove godine, kako bi se riješio povrede koju je zadobio na turniru u Šangaju u oktobru 2018. godine u susretu protiv Borne Ćorića.

Del Potro je igrao još u prvoj polovici 2019. godine, zadnji meč bio mu je protiv Kanađanina Denisa Šapovalova (Denis Shapovalov) u junu 2019. u londonskom Queen's Clubu.

- Volim izazove, bilo teniske bilo neke druge u životu, a ovo je najteži meč u mom životu jer se pokušavam nositi s boli koju mi uzrokuje povreda - rekao je Del Potro koji je stigao u Njujork tokom ovogodišnjeg US Opena te proveo neko vrijeme na terenu s legendarnim Džonom Mekenroom (John McEnroe), prenosi Hina.

Najveći uspjeh u karijeri Del Potro je ostvario 2009. kada je osvojio US Open, a 2018. je igrao finale na tom Gren slem turniru protiv Novaka Đokovića.

U karijeri Del Potro je osvojio 22 turnira, a ima i dvije olimpijske medalje, srebro iz Rio de Ženeira 2016. te bronzu iz Londona 2012. Prije problema s koljenom, Del Potro je imao i nekoliko dugih pauza zbog povreda šake obje ruke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.