TENIS

Medvedev: Dimitrov je bio bolji od svih sa kojima sam igrao na US Openu

Rus naveo tri razloga za eliminaciju u osmini finala Indijan Velsa

Medvedev i Dimitrov. AGENCIJE

A. V.

14.10.2021

Ruski teniser Danil Medvedev (Danill) neočekivano je eliminisan s turnira u Indijan Velsu, gdje ga je u osmini finala nakon velikog preokreta savladao Bugarin Grigor Dimitrov.

Prokockao je drugi teniser svijeta set i dva brejka prednosti, te na taj način propustio priliku da makar na sedmicu dana zamijeni Novaka Đokovića na prvom mjestu ATP liste.

Nakon meča naveo je tri razloga za poraz.

- Imam da kažem tri stvari. Prvo, mislim da nikada nisam izgubio tri servis gema zaredom na betonu. To pokazuje koliko su spori ovi tereni, skoro kao šljaka. Izgubio sam servis četiri puta u jednom setu i to je neodpustivo. Drugo, znam da je mnogo teže kontrolisati lopticu tokom dana, zbog toga nisam mogao da udarim prvi servis kako sam želio. Pitao sam da igram u noćnom terminu, što nije bilo moguće jer sam bio slobodan dan ranije. To je normalno - navodio je Danil razloge.

- Treće, Grigor je podigao nivo igre od 4:1 u drugom setu. Ako bude igrao kao što je u tim momentima, osvojit će turnir. Igrao je bolje od svih sa kojima sam se susreo na US Openu. Ako nastavi ovako, ne vidim ko bi mogao da ga zaustavi.

Istakao je ruski teniser da mu neće trebati mnogo vremena da preboli ovaj poraz.

- Da sam izgubio u finalu US Opena, bilo bi mi mnogo teže. Mislim da ovaj poraz nije smak svijeta. Radit ću kako bih bio bolji sljedeći put.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.