SIDNEJ

ATP kup: Slavlje tenisera Italije i Njemačke

U grupi B Italija je s maksimalnih 3-0 bila bolja od Francuske, dok je u grupi C Njemačka s 2-1 savladala SAD

Beretini: Osigurao pobjedu Italijanima. AGENCIJE

A. V.

4.1.2022

Teniseri Italije i Njemačke upisali su prve pobjede u svojim drugim nastupima na ATP kupu kojem je domaćin Sidnej.

U grupi B Italija je s maksimalnih 3:0 bila bolja od Francuske. Prvo je Janik Siner (Jannik Sinner) sa 6-3, 7-6(3) bio bolji od Artura Ridnerkneha (Arthur Rinderknech), dok je pobjedu Italijanima osigurao Mateo Beretini (Matteo Berrettini) koji je savladao Iga Umbera (Ugo Humbert) sa 6-4, 7-6(6).

Da slavlje Italije bude potpuno pobrinuo se par Beretini/Sinner koji je pobijedio Eduarda Rođer-Vaselina (Edouardo Roger-Vasselin) i Fabrisa Martina (Fabrice) sa 6-3, 6-7(7), 10-8.

U nastavku dana u ovoj će grupi svoj meč odigrati Rusija i domaćin Australija, reprezentacije koje trenutno imaju omjer 1-0. Italija je na 1-1, dok su Francuzi zasad upisali oba poraza.

U grupi C Njemačka je s 2-1 bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država. Nijemci su pobjedu osigurali nakon pojedinačnih mečeva. Prvo je Jan-Lenard Štruf (Jan-Lennard Struff) savladao Džona Iznera (Johna Isnera) 7-6(7), 4-6, 7-5, dok je nakon toga Aleksander Zverev (Alexander Zverev) nadigrao Tejlora Frica (Taylor Fritz) 6-4, 6-4.

U igri parova Amerikanci su predvođeni Iznerom i Fricom bili bolji od Kevina Kravica (Krawietz) i Tima Puetca (Puetza) s uvjerljivih 6-0, 6-3.

U ovoj grupi tokom utorka još igraju Velika Britanija i Kanada. Njemačka i SAD imaju omjer 1-1, Velika Britanija 1-0, a Kanada 0-1, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.