BROJNE REAKCIJE

Lopez poručio da je tenis pobijedio, Lineker šokiran scenama iz Melburna: Svijet je potpuno poludio

Dok Novak čeka odluku iz svijeta stižu razne reakcije na dramu koja se već danima odvija u Melburnu

Lineker je šokiran dramom koju je podigao "slučaj Đoković". thesportreview.com

M. K.

10.1.2022

Ministar za imigrantska pitanja u Australiji, Aleks Houk (Alex Hawke), nije donio odluku o deportaciji Novaka Đokovića koji će danas biti slobodan čovjek, a konačna odluka možda donesena već narednog dana.

Podsjetimo, Đoković je dobio je Vladu Australije pred Federalnim i porodičnim sudom u Melburnu, međutim advokat ministra unutrašnjih poslova za imigracije istakao je na kraju suđenja da on ima diskreciono pravo da ponovo ukine vizu Novaku Đokoviću na osnovu "prijetnje po javno zdravlje".

Dok Novak čeka odluku, iz svijeta stižu razne reakcije na dramu koja se već danima odvija u Melburnu kad je u pitanju "slučaj Đoković".

Ne gledaju svi isto na ovu situaciju što se može vidjeti iz njihovih komentara na društvenim mrežama, a najzanimljiviji su svakako osvrti onih najpoznatijih koji prate "rat" Đokovića i australske vlade.

Scene fizičkog sukoba Đokovićevih navijača i policije iz Melburna stigle su i do legendarnog Gerija Linekera (Gary Lineker), koji na sve kratko napisao: 

"Svijet je potpuno poludio".

Bivši indijski teniser Somdev Devarman situaciju u Melburnu opisao je riječima: "Novak protiv svijeta", i dodao da će, "ako  Đoković osvoji Australijan open to biti najveća teniska priča ikad ispričana".

Bivši britanski političar i zagovornik Brexita, Najdžel Faraž (Nigel Farage), slavi Đokovićevu pobjedu protiv australskih vlasti, a napisao je na svom Twitteru: 

"Velika pobjeda za Novaka jutros. Ako se australska vlada bori protiv toga, izgledat će užasno".

Španski teniser Felisijano Lopez (Feliciano), bivši osvajač Rolan Garosa u konkurenciji parova, napisao je "kako je tenis pobijedio", nakon odluke da se Novaku izda viza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.