AUSTRALIAN OPEN

Zašto se još čeka konačna odluka o Đokoviću? Australski ministar suočen sa "ozbiljnim problemom"

Ministar dobiva suprotne pravne savjete. Jedan dio pravnika mu govori da je deportacija sasvim legitimna, dok mu drugi poručuju da Novaka ne može poslati kući

Novak Đoković. Arhiva

Piše: G. Š.

13.1.2022

Saga oko "slučaja Đoković" se nastavlja, no za razliku od prethodnih dana najbolji teniser svijeta barem zna ko ga čeka u 1. kolu Australian Opena. Ostane li prvi teniser svijeta u Melburnu, to će biti njegov sunarodnjak Miomir Kecmanović. Kažemo "ostane li" jer australski ministar imigracije Alex Hawke još uvijek nije donio konačnu odluku o statusu srbijanske zvijezde.

Gdje je zapelo i hoće li Đokoviću biti poništena viza? Već danima čekamo odgovor na trenutno najpopularnije pitanje u svijetu sporta. I dok mnogi nagađaju, jutros je objavljeno da se ministar Hawke "suočava s jednim ozbiljnim problemom".

- Ministar dobiva suprotne pravne savjete. Jedan dio pravnika mu govori da je deportacija sasvim legitimna, dok mu drugi poručuju da Novaka ne može poslati kući. Advokati Ministarstva nisu sigurni ni u jedan od dva navedena stava, piše "Kurir", koji se poziva na svoj izvor iz Melburna.

Kad će točno Hawke riješiti situaciju? Očito niko ne može sa sigurnošću potvrditi, a turnir počinje već u ponedjeljak, pišu Sportske novsoti.

Dodat ćemo i da izvori za australski "The Age" otkrivaju kako odluka "neće biti donijeta tokom današnjeg dana".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.