NAKON ODLUKE

Srbijanski teniser pozvao na osvetu zbog Đokovića: Gorka pilula je popijena, a da turnir nije ni počeo

Iz svijeta sporta dolazi veliki broj reakcija na odluku o Novakovoj deportaciji

Miomir Kecmanović i Novak Đoković. Twitter

I. Ćosić

16.1.2022

Saga oko "slučaja Novak Đoković", koja traje već danima, je završena. Đokovića deportuju u Srbiju i izgubio je spor protiv Australije tako da neće nastupiti na Australian Openu. Žalba Novaka Đokovića nije prihvaćena i on će morati da napusti zemlju.

Iz svijeta sporta dolazi veliki broj reakcija na ovu odluku, a među njima se oglasio i njegov sunarodnjak i teniser koji je trebao biti prvi protivnik na Australijan openu, Miomir Kecmanović. 

Istakao je veliko razočaranje, ali i da srbijanski teniseri koji će igrati na prvom Gren slemu trebaju osvetiti Đokovića.

- Gorka pilula je popijena, a da turnir nije ni počeo! Ne mogu ni zamisliti kako se Novak osjeća, kroz što je prošao posljednjih deset dana. Jako sam se radovao da ću imati čast na centralnom terenu Rod Lejver Arene otvoriti ovogodišnji turnir s prvim igračem svijeta.

Nažalost, ono o čemu sam razmišljao posljednjih sedam dana od trenutka kada je žrijeb napravljen sada nema nikakvog smisla.

Naša mala srbijanska ekipa ovdje u Melbournu ogorčena je i razočarana i mislim da se sada treba dodatno potruditi, i svojim igrama na neki način osvetiti našeg najboljeg predstavnika koji je onemogućen da bude ovdje. 

Ja vjerujem da ćeš osvojiti još Gren slemova i da te ovo neće spriječiti u stvaranju historijskog uspjeha. Svi smo uz tebe - napisao je Kecmanović na Instagramu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.