NAKON ODLUKE

Pojavile se fotografije: Razočarani Đoković u društvu Ivaniševića pri dolasku na aerodrom

Podsjetimo, Savezni sud presudio je danas protiv Novaka Đokovića u slučaju protiv ministra Aleksa Hoka

Utučeni Đoković i Ivanišević na aerodromu. Screenshot/Twitter

I. Ćosić

16.1.2022

Nakon sedmicu dana neizvjesnosti, slučaj "Novak Đoković" je završen. Srbijanskog tenisera deportuju u Srbiju i izgubio je spor protiv Australije tako da neće nastupiti na Australijan openu. Žalba Novaka Đokovića nije prihvaćena i on je zbog toga napustio državu. 

Samo nekoliko sati nakon odluke Novak je bio na aerodromu, gdje su ga ulovili fotoreporteri. Uz policijsku pratnju najbolji teniser svijeta je stigao na aerodrom u Melburn, a u njegovom društvu je bio proslavljeni teniser i trenutni njegov trener Goran Ivanišević. 



Ukrcali su se na let za Dubai i tamo bi trebali sletjeti oko tri sata ujutro po našem vremenu. U Beogradu bi trebali biti u ponedjeljak u 13 sati.

Utučeni Đoković i Ivanišević na aerodromu. Screenshot/Twitter

Podsjetimo, Savezni sud presudio je danas protiv Novaka Đokovića u slučaju protiv ministra Aleksa Hoka (Alex Hawke). Najbolji teniser svijeta stigao je u Australiju na prvi Gren slem sezone s medicinskim izuzećem od vakcinisanja.

Prvo mu je odbijena viza pa ju je onda dobio nakon žalbe na sudu. Poslije toga mu je australijski ministar imigracije Aleks Hok otkazao vizu pa su dvije strane opet završile na sudu.

Đoković će današnjom odlukom suda ostati bez nastupa na turniru koji je osvojio rekordnih devet puta. Ostat će i bez prilike osvojiti 21. Gren slem u karijeri i tako pobjeći Rodžeru Federeru (Roger) i Rafaelu Nadalu, koji također imaju po 20 titula. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.