GOVORILA O SLUČAJU ĐOKOVIĆ

Bivša osvajačica Gren slema: Novakov život će se pretvoriti u pakao

Osvajačica US Opena iz 2015. inače je prijateljica Đokovića već duži niz godina i kaže da ga odlično poznaje

Peneta i Đoković su veliki prijatelji. Agencije

M. K.

18.1.2022

Bivša italijanska teniserka Flavija Peneta (Flavia Pennetta) u razgovor za italijanske medije komentarisala je i Novaka Đokovića i njegovu deportaciju iz Australije.

Osvajačica Ju Es Opena iz 2015. inače je prijateljica Đokovića već duži niz godina i kaže da ga odlično poznaje.

Sumnjam da će se vakcinisati. Ostat će vjeran sebi, možda i više nego što je bio ranije. Nole je uvijek bio drugačiji u svim svojim izborima, od hrane do prijateljstava, uvijek je donosio vrlo lične odluke… Žao mi je što se sve ovo desilo, jer nemam nikakve sumnje da je Đoković dobar čovjek, rekla je Peneta, a prenijeli su srbijanski mediji.

Peneta smatra da je Đoković čovjek s jakim karakterom.

- Možemo mi da ga savjetujemo koliko hoćemo, ali to je 34-godišnji čovjek koji je uspio da preokrene hijerarhiju koja je u tenisu vladala decenijama. Nije to čovjek kome nedostaje karakter, kaže Italijanka.

Ona se slaže da je karijera Novaka sada pod znakom pitanja jer će i ostali turniri i zemlje uvesti obaveznu vakcinaciju.

- Nemam pojma šta će da radi. Bez vakcine život će mu se pretvoriti u pakao… Sigurna sam da ga je sve ovo pogodilo, da pati. Nole je snažno ljudsko biće, ali je i vrlo osjetljiv, smatra Peneta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.