TENIS

Kirjos i Kokinakis donijeli Australiji prvo dubl finale nakon 1980. godine

Priredili novu senzaciju

Slavlje Kirjosa i Kokinakisa. AFP

A. V./ Fena

27.1.2022

Australski teniseri Nik Kirjos (Nick Kyrgios) i Tanasi Kokinakis (Thanasi Kokkinakis) donijeli su toj zemlji prvo finale nakon 1980. godine u konkurenciji dublova, na teniskom grend slem turniru Australijan open u Melburnu.

Australski dubl u polufinalu je savladao Španca Marsela Granolersa (Marcel Granollers) i Argentinca Horasija Zebaljosa (Horacio Zeballos) rezultatom 7:6 (4) i 6:4.

Austalci se sada nadaju potpunom iznenađenju, s obzirom na to da su na truniru u Melbournu nastupili zahvaljujući pozivnici organizatora, a publiku zabavljaju nekonvencionalnom i zabavnom igrom, prenosi STA.

Njihovi protivnici u finalu u subotu će biti Britanci Metju Ebden (Matthew) i Maks Pursel (Max Purcell), koji su u polufinalu bili bolji od Amerikanca Raževa Rama (Rajeev) i Britanca Džoa Salizburija (Joe Salisbury).

Finale 1980. godine bilo je u potpunosti australsko. Tada su Kim Varvik (Warwick) i Mark Edmondson bili bolji od Pitera Meknamare (Peter McNamara) i Pola Meknamija (Paul McNamee) sa 7:5 i 6:4.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.