ENGLESKI MEDIJI

Dolgopolov: Poznajem Medvedeva, dobar je momak, ne želim ga vrijeđati, ali...

Pustiti ih da igraju samo zato što su rekli da su protiv rata… mislim da to nije dovoljno, smatra Ukrajinac

Dolgopolov se nedavno javio iz Kijeva. Agencije

M. K.

17.3.2022

Nekadašnji 13. igrač svijeta, Aleksandar Dolgopolov, koji se nedavno priključio vojsci Ukrajine, smatra da bi trebalo zabraniti ruskim teniserima da se takmiče sve dok traje ruska invazija na Ukrajinu.

U razgovoru za BBC izjavio je da odluka ATP i WTA da dozvole ruskim teniserima da se takmiče kao neutralni sportisti ne mijenja ništa.

- Pustiti ih da igraju samo zato što su rekli da su protiv rata… mislim da to nije dovoljno. Znam te momke lično. Protiv Danila Medvedeva sam i igrao. Oni su dobri, ne želim da ih vrijeđam, ali Rusiji treba zabraniti bilo kakvo učešće u sportskim i kulturnim događajima. Svaki Rus je odgovoran za njihovu Vladu i predsjednika. To što su im sklonili zastave, znamo da to ne mijenja ništa, rekao je Ukrajinac.

On smatra da nadležna tijela treba da urade više.

- Već sam se obratio ATP-u, rekao sam da su suviše pasivni. Nije dovoljno reći da je neko protiv rata. To čujemo na izboru Mis svijeta ili na dodjeli Oskara, dodao je.

Podsjećanja radi, prije nekoliko dana pojavila se informacija da će Medvedev za učešće na Vimbldonu morati priložiti garancije da ne podržava Vladimira Putina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.