INDIJAN VELS

Novi ispad Kirjosa u meču s Nadalom: Želim se izviniti tom klincu

Bila je to čista nesreća, rekao je Australac

Kirjos i Nadal. AFP

G. Š.

18.3.2022

Nastavlja se savršena sezona Rafaela Nadala koji je nakon dva sata i 48 minuta igre slomio Nika Kirjosa (Nick Kyrgios) i po 11. put u karijeri izborio polufinale Indijan Vels. Rezultat njihovog okršaja bio je 7-6 (0), 5-7 i 6-4, prenosi SN.


Nalet bijesa

Kirjos se nakon meča izvinio sakupljaču loptica kojeg je umalo povrijedio svojim reketom. Naime, u naletu bijesa, Australac je u jednom trenutku zabio reket u pod, a isti se odbio prema dječaku koji se u posljednji trenutak izmaknuo. Publika je negodovala, ali Australac je ipak na kraju povukao pravi potez.

- Želim se izviniti tom klincu. Bila je to čista nesreća. Bio sam frustriran na kraju meča. Reket se ludo odbio. Nije mi to bila namjera. Ako znate ko je taj dečko, pošaljite mi poruku i ja ću mu pokloniti reket. Nadam se da je dobro, poručio je Australac preko Instagrama.


Prihvatio izvinjenje

Spomenimo i da je Kirjos kasnije prošao sakupljača loptica koji je prihvatio izvinjenje i rekao da je s njim sve u redu te da se veseli poklonu.

- Što hoćete da vam kažem? Je li to bila moja namjera? Ne. Takve se stvari događaju. Da to ponovim milion puta ne bi otišlo u tom smjeru, kasnije je dodao Australac.

Nadal je prošle sedmice rekao kako bi se u tenisu trebale nametnuti strožije kazne kako bi se obuzdali ispadi, nakon incidenta Zvereva (Alexander Zverev) u Akapulku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.