NEMA NIKAKVIH POVLASTICA

Beker proveo prvu noć u zloglasnom zatvoru, najbolnija mu je jedna činjenica

Zatvor je star 170 godina, a prepun je prljavštine i štakora, te u njemu svoje kazne izdržava preko 1300 robijaša

Boris Beker. Agencije

A. K.

1.5.2022

Njemački teniski velikan Boris Beker (Becker, 54) osuđen je u petak na londonskom sudu na kaznu zatvora u trajanju od dvije i po godine zbog prikrivanja stotine hiljdada funti imovine nakon što je proglasio bankrot.

Beker je početkom aprila osuđen po četiri optužbe prema britanskom zakonu o insolventnosti, uključujući neotkrivanje, prikrivanje i uklanjanje značajne imovine nakon stečajnog suđenja.

Šesterostruki Grand Slam pobjednik proglašen je krivim za prijenos novca bivšoj supruzi Barbari nakon bankrota 2017. godine.

Pola kazne iza rešetaka

- Primjetno je da niste pokazali kajanje ili prihvaćanje svoje krivice - rekla mu je sutkinja Deborah Tejlor (Taylor) kad ga je osudila na dvije godine i šest mjeseci zatvora na londonskom sudu Southwark Crown. 

Rekla je da će Beker dslužiti polovinu kazne iza rešetaka, a ostatak uvjetno.

Na suđenju su se čuli detalji o Bekerovoj karijeri i kako je bivši igrač svijeta, koji je tri puta osvojio Wimbledon, izgubio bogatstvo nakon penzionisanja-

Njemački mediji prenose kako je Beker već odležao prvu noć u zloglasnom zatvoru, u kojem nema nikakvih povlastica.


Jedan poziv

- Smio je obaviti samo jedan telefonski poziv - objavio je Bild, tvrdeći da Bekeru neće biti lako u zatvoru, poznatom po zastrašujućim čuvarima i rigoroznim pravilima.

Bekeru je tokom presude pozlilo, što nije ni čudno, jer kako je objavio Daily Mail, u tom ga zatvoru čekaju vrlo neugodni uslovi. Zatvor je star 170 godina, a prepun je prljavštine i štakora, te u njemu svoje kazne izdržava preko 1300 robijaša.

A ono što bi najviše moglo nanijeti boli Bekeru jest činjenica da se taj zatvor nalazi svega četiri kilometra od Wimbledona, teniskog centra gdje je Becker stekao svjetsku slavu. A sada će "truhnuti"  njegovoj blizini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.