MADRID

Đoković nakon poraza od Alkaraza: Nisam mogao da se nosim sa nekim stvarima

Prvi teniser svijeta napustio je teren uz aplauze, mada evidentno ljut zbog šanse koju je propustio

Novak Đoković. Agencije

G. Š.

7.5.2022

Novak Đoković i Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) pružili su publici danas u glavnom gradu Španije spektakl za pamćenje koji je na još veće zadovoljstvo većine dobio tinejdžer iz Mursije. Prvi teniser svijeta napustio je teren uz aplauze, mada evidentno ljut zbog šanse koju je propustio. Vidjelo se i danas da nije još ni blizu prepoznatljivog vrhunca forme, ali ako je nešto pozitivno moglo da se izvuče iz troipočasovnog “hrvanja“ sa 15 godina mlađim rivalom onda je to Đokovićev dokaz da je na dobrom putu da se vrati tamo gdje je bio u prvom dijelu prošle sezone kada je kosio sve pred sobom.

Ostao je hladnokrvan i dobro je iznio pritisak

Ovog puta bolji je bio Alkaraz i Đoković mu je srdačno čestitao po završetku meča, a razmijenili su i nekoliko riječi na mreži što su španski mediji ocijenili kao lijep potez velikog majstora...

- Moram čestitati Alkarazu. Ostao je hladnokrvan i dobro je iznio pritisak. Za momka svojih godina pokazao je impresivnu hrabrost i zrelost. Zaslužio je da pobijedi danas, rekao je Novak, koji smatra da je meč lako mogao da ode i na njegovu stranu.

- Imao sam mnogo šansi koje nisam iskoristio u ovom fantastičnom meču. Zaista sjajna bitka. Poslije svega sam razočaran što nisam iskoristio svoje šanse u drugom setu. U trećem setu sam imao mnogo brejk lopti. Ali, nisam bio u mogućnosti da materijalizujem sve što mi se otvaralo.

I sam Đoković je svjestan da je nanizao nekoliko dobrih mečeva, da je znatno podigao formu i da sada može sa većim samopouzdanjem da dočeka Rolan Garos.

- Definitivno sam igrao vrlo dobar tenis, najbolji ove godine. Kada me prođe ovo razočaranje imat ću pozitivne stvari o kojima mogu da razmišljam.

Dao sam mu mnogo lakih poena

Da bi stvari bile još bolje, Novak će morati da popravi još neke stvari...

- Dao sam mu mnogo lakih poena. Jako je teško izlaziti na kraj sa njegovim snažnim udarcima, nisam ojsećao da moj ritern ima efekta. Servirao je sa dosta snage kako bi kasnije mogao bolje da se pozicionira. Jednostavno, nisam mogao da se nosim sa nekim stvarima.

Za kraju poruka Alkarazu.

- Definitivno je na pravom putu, igra sa mnogo samopouzdanja i to je dobra stvar - zaključio je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.