TENIS

Đoković: Idem u pravom smjeru

Najbolji teniser svijeta svakom sedmicom bliži željenom nivou igre

Đoković: Igram na visokom nivou. AGENCIJE

A. V.

9.5.2022

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković smatra da je svakom sedmicom bliži željenom nivou igre.

- Mislim da sam u Madridu igrao veoma dobro, iako sam izgubio u polufinalu. Osjećao sam se fizički na sto posto poslije borbe od tri i po sata sa Alkarazom. Dobro sam se oporavio sutradan, mogao sam opet da igram. To je pozitivno i ohrabrujuće pred Rim i, naravno, pred Rolan Garos - rekao je Đoković i dodao:

- Mislim da idem u pravom smjeru. Znam da uvijek mogu bolje i znam da sam veoma samokritičan na terenu. Istovremeno, mislim da igram na visokom nivou. Nadam se da tokom ove sedmice mogu da zadržim taj nivo i da ga nadogradim. Nadam se da ću ovdje dogurati daleko kako bih Pariz dočekao spremno.

Odgovorio je i na pitanje koja je razlika između igranja u Beogradu i Rimu.

- Pa, bolja je pasta ovdje, iako i mi imamo dobru pastu. Pasta u Italiji, u Rimu, stvarno je neprevaziđena. Ima razlike jer je Beograd moj rodni grad, moj dom. S druge strane, Rim bi mogao da bude druga kuća jer dobijam mnogo podrške i zbog osjećaja koji imam svaki put kada sam ovdje. Mislim da to što malo govorim italijanski pomaže da se povežem s ljudima. Također, italijanski mentalitet je sličan srpskom – strast, emocija. Uvijek se radujem da dođem ovdje - dodao je.

Đoković je turnir u Rimu osvajao pet puta, a sada će se u drugom kolu sastati sa Aslanom Karacevom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.