PARIZ

Rud protiv Čilića za finale Rolan Garosa

Norvežanin plasmanom u polufinale ostvario najveći uspjeh na grend slem turnirima

Rud: Bolji od Runea. AFP

A. V.

2.6.2022

Norvežanin Kasper Rud (Casper Ruud, 8.) bit će protivnik hrvatskom teniseru Marinu Čiliću (23.) u borbi za finale drugog grend slema sezone Rolan Garosa.

Nakon što je u dramatičnih pet setova Čilić slomio Rusa Andreja Rubljova, Rud je u četiri seta savladao danskog tinejdžera Holgera Runea 6:1, 4:6, 7:6/7:2, 6:3.

Prošle dvije godine 23-godišnji Rud je zapinjao u trećem kolu Rola Garosa. No, ove godine na pariškoj šljaci ispisao je svoje najuspješnije dane na grend slem turnirima, ali ne samo on.

- Nisam samo ja u pitanju. Moram spomenuti Ulrike Eikeri (Ulrikke) koja se plasirala u finale mješovitih parova. Ovo je uistinu veliki dan za norveški tenis - naglasio je Ruud koji se potom kratko osvrnuo na ono što ga čeka u polufinalu.

- Naravno da imam šansu za finale i došao sam na korak do velikog ostvarenja. No, slične šanse mojima ima i Marin Čilić koji će biti novi iznimno težak suparnik. Čilić iza sebe ima sjajan turnir, igra odlično u Parizu ove godine. Fokus mora biti maksimalan i za finale treba odraditi još jedan briljantan meč - poručio je Rud.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.