TENIS

Toni Nadal demantirao medijske natpise: Pričama o povlačenju žele srušiti Rafu

Znam da će on igrati dok god može stajati na terenu

Toni Nadal. AGENCIJE

A. V.

2.6.2022

Toni Nadal, nekadašnji trener Rafaela Nadala, demantirao je natpise dijela španskih medija koji su najavili da osvajač 21. grend slem titule u karijeri neće igrati na preostala dva velika turnira tokom ove godine te da je sasvim blizu prestanka karijere.

U posljednje vrijeme puno se pisalo o hroničnim problemima koje Nadal ima sa stopalom, a u tom kontekstu se navodilo da je igrački kraj Nadala puno bliže nego li u ovom trenutku izgleda.

- Postoji želja da se Rafa sruši. Želja su novi mladi teniseri. Govorilo se i kako više ne može osvojiti grend slem turnir pa ga je osvojio. Govorilo se da ne može osvojiti Rolan Garos, ali ja kažem da će ga osvojiti. I to zato što je borac, najveći borac, rekao je za madridsku Marcu Toni Nadal.

- Mogu povući paralelu i reći kako su fudbaleri Reala bili na konopcima kroz cijelu ovosezonsku Ligu prvaka, ali su na kraju pobijedili. Sve će ponoviti Rafa. Posljednji Rolan Garos? Stvarno ne želim vjerovati u to i znam da će on igrati dok god može stajati na terenu - dodao je Nadal.

Inače, Nadal će u petak napuniti 36 godina te će ujedno odigrati polufinalni meč na Rolan Garosu. Protivnik mu je Nijemac Aleksander Zverev (Alexander), a Španac je na putu prema 14. tituli u Parizu te 22. grend slem naslovu u veličanstvenoj karijeri.

Rafino navodno povlačenje prokomentirao je i Mark Lopes (Marc Lopez), odlični španski teniser u parovima, koji je prije pola godine došao u Nadalov trenerski tim.

- Nakon meča protiv Đokovića Rafa se probudio s malom boli, ali je mogao normalno funkcionirati. No, on može itekako dobro podnijeti bol. Budućnost? Iskreno vjerujem da će ići na Vimbldon, a jednom kada ode u mirovinu mislim da će moći živjeti normalnim životom, bez većih problema vezanima za stopalo- kazao je Lopes.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.