US OPEN

Nakon velike drame: Kirjos poražen u pet setova

Kirgios, koji je u osmini finala izbacio Danila Medvedeva, tako je izgubio možda i najveću šansu u karijeri da osvoji neki Grand Slam budući da su najveći favoriti ispali

Nik Kirjos. AGENCIJE

S. S.

7.9.2022

Karen Hačanov prvi put u karijeri plasirao se u polufinale US Opena tako što je nakon skoro četiri sata igre pobijedio Nika Kirjosa (Nicka Kyrgiosa) 7:5, 4:6, 7:5, 6:7, 6:4 i za ulazak u finale posljednjeg Grand Slama sezone igrat će protiv Norvežanina Kaspera Ruda (Casper Ruud).

Kirjos, koji je u osmini finala izbacio Danila Medvedeva, tako je izgubio možda i najveću šansu u karijeri da osvoji neki Grand Slam budući da su najveći favoriti ispali. Ruski tenisera odigrao je fenomenalan meč. Pogodio je 30 aseva (jedan manje od Kirjosa), ukupno 63 vinera, a imao je tek 31 neprisiljenu grešku.

S druge strane, Australac je servirao jednako dobro, pogodio je 75 vinera, ali poraza ga je stajao visok broj grešaka, čak 58. Odluka je pala u prvom gemu zadnjeg seta u kojem je Hačanov oduzeo servis Kirgiosu i onda u sljedećem gemu spasio brejk-loptu. Australac je imao brejk-loptu i kod vodstva Kačanova 2:1, ali je nije iskoristio i Rus je nakon toga bez ikakvih problema priveo meč kraju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.