FORT VORT

Najveća titula u karijeri: Karolin Garsija pobjednica završnog turnira sezone

U finalu savladala Arinu Sabalenku

Garsija: Druga Francuskinja koja je slavila na završnom turniru. TWITTER

Piše: A. V.

8.11.2022

Francuskinja Karolin Garsija (Caroline Garcia) pobjednica je završnog turnira WTA sezone u Fort Vortu nakon što je u finalu pobijedila Bjeloruskinju Arinu Sabalenku sa 7:6 (4), 6:4.

Za 29-godišnju Francuskinju bila je to jedanaesta titula u karijeri, sasvim sigurno najveća u karijeri.

- Bilo je to ludo finale, puno intenziteta u svakom poenu. Bio je to sjajan meč, stvarno sam sretna što sam osvojila svoju najveću titulu - kazala je Garsija.

- Vrlo sam ponosna na to kako sam uspjela zadržati um mirnim i stvarno se koncentrirati na poen po poen, na gem po gem - dodala je Garsija koja je postala druga Francuskinja koja je slavila na završnom WTA turniru. Prije nje to je uspjelo Ameli Moresmo (Amelie Mauresmo) 2005. godine.

Garcija je sredinom juna bila ispod 70. mjesta na WTA listi, ali je od tada osvojila četiri naslova, te stigla do polufinala US Opena i sada će se popeti na četvrto mjesto. Naslov na Mastersu donijet će joj 1.375 bodova, ali i 1.57 miliona dolara.

Turnir u parovima osvojile su Ruskinja Veronika Kudermetova i Belgijanka Eliz Mertens (Elise Mertens) nakon što su u finalu porazile Čehinje Barboru Krejčikovu i Katerinu Sinijakovu (Siniakova) sa 6:2, 4:6, 11:9.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.