TENISKI ASOVI

Mekinro: Đoković će nadmašiti Federera i Nadala

Novak je uradio fantastičnu stvar tako što se „umiješao“ pored njih dvojice, rekao je Džon

Mekinro i Đoković. Twitter

G. Š.

28.1.2023

Legendarni američki teniser Džon Mekinro (John McEnroe) tradicionalno je naklonjen Novaku Đokoviću. Ponovo je poručio da takav šampion zaslužuje mnogo više poštovanja.

Više respekta

- Što se mene tiče, Novak zaslužuje mnogo više respekta. Ali, smatram da će ga dobijati sve više i više kako vrijeme bude odmicalo, rekao je Mekinro.

Nekadašnji reket broj jedan vjeruje da će kada se budu podvlačile crte ispod karijera trojice najvećih Đoković biti na prvom mjestu.

- Rodžer Federer i Rafael Nadal su među dva najtalentovanija i najcjenjenija igrača koje smo ikada vidjeli. Rodžer je igrao najljepši tenis, dok je Rafin intenzitet nevjerovatan. Ali, Novak je uradio fantastičnu stvar tako što se „umiješao“ pored njih dvojice i vjerovatno će ih u jednom momentu obojicu nadmašiti - analizira Mekinro.

Impresivna čvrstina i mentalna snaga 

Kako kaže, igra koju pokazuje srbijanski as se pomalo potcjenjuje.

- Njegov stil igre je tehnički izuzetno čvrst da se povremeno uzima zdravo za gotovo. Njegova čvrstina, mentalna snaga su također impresivne. On je četiri-pet godina mlađi od Federera, koji je već bio na vrhu kada se Novak probio na scenu, što je bilo jako teško u tom trenutku, naglasio je Mekinro. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.