AKAPULKO

Kecmanović oduševio poenom na set loptu, pa ispao poslije preokreta

Meč je trajao dva sata i 13 minuta, a počeo je tako što je Kecmanović već na startu izgubio svoj servis (3:0)

Miomir Kecmanović. Printscreen

H. J. I.

28.2.2023

Srbijanski teniser Miomir Kecmanović nije uspio da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Akapulku, iako je imao prednost od jednog seta protiv Kanađanina Denisa Šapovalova - 2:1 (6:7, 6:0, 7:5)!

Meč je trajao dva sata i 13 minuta, a počeo je tako što je Kecmanović već na startu izgubio svoj servis (3:0). Činilo se da će i set, jer je Kanađanin servirao pri rezultatu 5:3, da bi Miomir uz dva brejka stigao do vođstva od 6:5.

Umjesto da odservira taj dobitnički gem, Kecmanović je dozvolio Šapovalovu da odvede prvi set u taj-brejk u kom je  ipak uspio da slavi. I to poslije jednog poena na set loptu koji je praktično oduševio teniski svijet.

Međutim, umjesto da na krilima te sjajne igre u finišu prvog seta pruži bolji otpor u drugom, Kecmanović je isti sa nulom izgubio. Treći je Šapovalov ponovo otvorio brejkom, da bi pri rezultatu 5:4 za njega Kanađanin izgubio svoj servis i vratio dramu u sam meč.

Mirisalo je sve na situaciju iz finiša prvog seta, s tim da je Šapovalov u narednom gemu iskoristio svoju treću brejk šansu za 6:5, zatim i drugu meč loptu za prolazak u narednu rundu.

A tamo će ga čekati Tejlor Fric koji je nešto ranije pobijedio Džona Iznera također u tri seta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.