DRES IZAZVAO PROBLEME

Potapova se brani od napada kolegica: Nisam htjela poslati nikakvu političku poruku

Izlazak Anastasije Potapove u dresu FK Spartak Moskva izazvao je varnice u Majamiju, pa i zvanične kritike

Anastasia Potapova. AP

N. H.

24.3.2023

Otkako je počeo rat u Ukrajini, gotovo da nema dana da se on ne reflektuje na događaje u svijetu, a to nisu izbjegli ni teniski tereni. Ni ove sedmice nije bolje.

Dres izazvao kontroverze

Izlazak Anastasije Potapove u dresu FK Spartak na teren u Indijan Velsu, izazvao je varnice u Majamiju, pa i zvanične kritike. Ukrajinka Marta Kostjuk je poslije drugog kola odbila da se pozdravi sa 26. teniserkom svijeta iz Himkija, a ona je jučer objasnila svoj postupak.

– Od desete godine sam navijačica Spartaka, moj otac je učestvovao u izgradnji njihovog stadiona tako da je to porodična stvar – istakla je Potapova zašto smatra da ima pravo da nosi dres ovog kluba kad god poželi.- Žalosno je da ljudi ovako tumače stvari, a to nije tačno. Nikakvu političku poruku nisam htjela poslat.

Tenzije u tenisu

Iga Švjontek (Swiatek) najbolja teniserka sveta, stala je uz Ukrajinku:

– Otkako je počeo rat, mnogo je tenzija u tenisu. Ni meni se nije dopala odluka Potapove da u dresu ruskog kluba izađe na teren. Razgovarala sam sa ljudima iz WTA i oni su mi rekli da se to više neće ponoviti. Ruske teniserke moraju da pokažu malo više senzibiliteta.

Ne slažu se svi

Međutim, Viktorija Azarenka, članica Savjeta igračica WTA Tura, smatra drugačije.

– Nije tačno da je mnogo tenzija – ističe Beloruskinja.- Ja zaista ne vidim nikakve napetosti a Igu pozivam da dođe da joj objasnim šta je sve WTA do sada uradila. Jasno je da neke teniserke imaju drugačije viđenje stvari, ali ja ne dijelim njihov stav. Svako ko želi, može doći kod mene da razgovaramo na tu temu. Neka Iga i sve ostale koje se slažu sa njom prvo pogledaju šta se dogodilo pa onda neka daju komentare.

S druge strane, njena zemljakinja Arina Sabalenka je istakla da nikada nije osetila toliko mržnje u svlačionici kao otkako je izbio rat.

Jasno je da su mišljenja veoma različita i da se situacija u tenisu neće smiriti bar dok se ne završi rat u Ukrajini, a možda i duže.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.