POČINJE SUTRA

Održan žrijeb za tenski turnir u Banjoj Luci, Đorđe Đoković poručio: Nema lakog protivnika

Novak Đoković igrat će u drugom kolu protiv pobjednika meča Luke van Aša i Stena Vavrinke

Održan žrijeb. Anadolija

N. Aj. / Anadolija

15.4.2023

Novak Đoković, najbolji svjetski teniser, prvi meč na teniskom turniru Srpska Open, koji će se održati od 17. do 23. april u Banjoj Luci u Bosni i Hercegovini, igrat će u drugom kolu protiv pobjednika meča Luke van Aša (Luca Van Assche i Stena Vavrinke (Wawrinka), javlja Anadolija.

Prvo kolo

Bh. teniser Damir Džumhur u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, a ukoliko pobijedi uslijedit će meč s pobjednikom iz susreta Rišard Gaske (Richard Gasqyet) i Marka Čekinata (Marco Ceccuhinato).

U prvom kolu slobodni osim Đokovića, bit će i Andrej Rubljov (Andrey Rublev), Miomir Kecmanović, Borna Ćorić.

Odlučeno je to danas tokom žrijebanja za predstojeći ATP turnir serije 250. U singlu je učestvovalo 28 igrača u glavnom žrijebu, dok će četvorica tenisera obezbijediti učešće kroz kvalifikacioni dio turnira, koji se održava 16. i 17. aprila.

U glavni žrijeb singla ušlo je i 19 igrača na osnovu njihove pozicije na ATP listi, dok se u dubl konkurenciji takmiči 16 parova.

Devet terena

Đorđe Đoković, direktor turnira, rekao je da je žrijeb nevjerovatan, da su svi domaći igrači u vrhu žrijeba.

- Nema lakog protivnika, ali imat ćemo prilike ukoliko Vavrinka izađe kao pobjednik možda da vidimo i reprizu jednog o najzanimljivih mečeva u historiji ovog sporta, tako da definitivno će da bude zanimljiv turnir - rekao je Đorđe Đoković.

Srpska Open 2023 je ATP turnir iz serije 250, koji se ove godine održava u Banjoj Luci nakon dvije uzastopne godine održavanja u Beogradu, glavnom gradu Srbije.

Za potrebe turnira prošle sedmice otvoren je kompleks u okviru parka "Mladen Stojanović". U kompleksu devet teniskih terena Teniskog saveza RS je rekonstruisano, a izgrađen je centralni teren sa kapacitetom većim od 6.000 mjesta. Ukupan kapacitet kompleksa je oko 10.000 mjesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.