INCIDENT NA MEČU

Cicipasov otac objasnio razloge sukoba Stefanosa sa majkom

Grčki teniser je u polufinalu Mastersa u Rimu usred meča počeo urlati na svoju majku, istjeravši je iz svečane lože

Apostolos Cicipas. Screenshot/Twitter

N. H.

24.5.2023

Grčki teniser Stefanos Cicipas (Tsitsipa) u nedavnom meču polufinala Mastersa u Rimu usred meča je počeo urlati na svoju majku Juliju Apostoli, a na kraju ju je istjerao iz svečane lože. O svemu se oglasio i njegov otac Apostolos.

- Nesretni incident koji kruži internetom nije ništa drugo do tenzija između majke i sina. Njegova majka je postupila po svom osjećaju i pokušala je pomoći svom djetetu, a Stefanos je želio pokazati da se može održati u borbi i bez njene podrške, jer nije želio pokazati osjetljive aspekte sebe svom protivniku - rekao je Apostolos.

Podsjetimo, Cicipas je u trenucima meča sa Danilom Medvedevom u potpunosti izgubio živce i počeo je urlati na svoju majku. Nakon toga ju je istjerao iz svečane lože, a njegova majka Julija se prebacila na tribine, gledajući ostatak meča sa tribina.

Ne pričaj na ruskom. Pričaj na grčkom! Ne govori ruski! Ja igram, a ti govoriš na ruskom! Idi sa terena, bolje nego da pričaš na ruskom. Ne razumijem o čemu razmišljaš. Govori svojim jezikom, ako Boga znaš – galamio je Cicipas, kojem instrukcije na ruskom jeziku nisu baš pomogle, pošto je maternji jezik Medvedeva upravo ruski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.