NIJE MU PRVI PUT

Otac Novaka Đokovića prijetio i vrijeđao Čanka: Ne uzimaj mi dijete u usta

Srđan Đoković je i u prošlosti imao sličnih ispada, a sada je razlog sporni članak koji je Čanak podijelio

Čanak: Prijetio mu otac Novaka Đokovića. Screenshot/Twitter

N. H.

14.6.2023

Bivši lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak objavio je status na Twitteru u kojem tvrdi da je dobio prijentnje i uvrede od oca Novaka Đokovića, Srđana.

Čanak je podijelio članak Dragana Bursaća, koji govori o tome kako je Đoković rasista i luđak, a sve je to zasmetalo Srđanu Đokoviću. 

U članku koji je podijelio, Bursać opisuje najboljeg tenisera svijeta kao nekoga ko zastupa „Rasističku suludu, petparačku teoriju o Srbima kao nebeskom narodu, kad znamo da se ispod barjaka te teorije sakrio i genocid, i elitocid, i urbicid i masovni zločini prolog vijeka“.

- Upravo me je pozvao izvjesni Srđan Đoković sa broja +381640111115, te mi je prijetio i vrijeđao me jer "uzimam njegovo dijete u usta". Prvi put se u nečemu slažem sa M. Dodikom – napisao je Čanak, aludirajući na snimak na kojem se Dodik žali na Đokoviće, tvrdeći „da su teški za saradnju“.

Čanak se svojevremeno u vrijeme pandemije koronavirusa uključio u polemiku o tome da li Đoković zaslužuje igrati na Australian Openu. On ga je tada nazvao magarcem, jer se odbio vakcinisati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.