LONDONSKI GREN SLEM

Održan žrijeb za Vimbldon: Đoković dobro prošao, Alkaraza čeka težak posao

Novak će takmičenje na Vimbldonu početi protiv Pedra Kaćina

Alkaraz i Đoković: Saznali rivale. AP

E. Ć.

30.6.2023

Održan je žrijeb za Vimbldon koji će najbolji teniseri svijeta igrati od 3. do 16. jula.

Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) je današnji žrijeb dočekao kao prvi nosilac, a odmah iza njega je bio Novak Đoković. Njih dvojica su i glavni favoriti na londonskom Gren slemu.

Đoković će takmičenje na Vimbldonu početi protiv Pedra Kaćina (Cachin), dok će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Brendona Nakašime (Nakashima) i Džordana Tompsona (Jordan Thompson).

Žrijeb za ovogodišnji Vimbldon. Twitter

Đoković bi kasnije mogao igrati protiv Tomasa Ečeverije (Etcheverry) ili Stana Vavrinke (Wawrinke). Potencijalni rival u osmini finala mu je Hubert Hurkač (Hurkacz), Lorenco Museti (Lorenzo Mussetti) ili Dušan Lajović.

Novak bi se u četvrtfinalu mogao sastati s Andrejem Rubljevom (Rublev), Nikom Kirjosom (Nick Kyrgios) ili Aleksanderom Bublikom.

Rival u polufinalu bi mu mogao biti Kasper Rud (Casper Ruud), a u finalu Karlos Alkaraz ili Danil Medvedev.

Inače, Vimbldon je odustao od dugogodišnje prakse da se nosioci rangiraju na osnovu formule kvaliteta igre na travi, pa će tako Đoković biti u donjoj polovini žrijeba.

Podsjetimo, on je sedam puta osvojio trofej Vimbldona. Nije poražen na ovim terenima još od 2017. godine.

Alkaraz će u prvom kolu igrati protiv Džeremija Čardija (Jeremy Chardy), a narednoj rundi bi ga čekao bolji iz okršaja Aleksandra Milera (Alexander Muller) i Artura Rinderkneha (Arthur Rinderknech).

U dijelu žrijeba u kojem je Alkaraz su Danil Medvedev, Stefanos Cicipas (Tsitsipas), Aleksander Zverev (Alexander), Holger Rune, Grigor Dimitrov...

Podsjetimo, zbog povrede nema španskog tenisera Rafaela Nadala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.