AUSTRALSKI TENISER

Kirjos otkrio kada će se povući: Zbog opijanja i zabava kao da imam 57 godina

Nik Kirjos nije nastupio ove sezone ni na jednom od tri Gren slema zbog problema sa povredama

Kirjos: Težak period iza njega. AP

N. H.

28.7.2023

Australski teniser Nik Kirjos (Nick Kyrgios) otkrio je svoje planove za budućnost, a interesantno je da je otkrio i kada se planira povući iz profesionalnog sporta i „uživati u penziji“.

Prema njegovim riječima za britanski „Metro“, Kirjos vjeruje da će igrati najviše još pet godina. Pošto on sada ima 28, to znači da će u 33. godini završiti sa tenisom.

- Raspored je van kontrole. Starim. Imam 28 godina, ali svim ovim opijanjima i zabavama kao da mi je 57. Neću više igrati kada napunim 33. Jednom kada odem, više me nećete vidjeti – poručio je australski teniser.

Kirjos je prošle godine igrao najatraktivniji tenis na cijelom Touru. Definitivno je izgledao kao da je najviše uživao, a stigao je i do finala Vimbldona.

Međutim, ove sezone ima velikih problema sa povredama i nije nastupio ni na jednom od tri Gren slema iza nas. 

Podsjetimo, Kirjos je nedavno priznao i da je bio na ivici samoubistva.

- Stvarno sam razmišljao o samoubistvu. Izgubio sam na Vimbldonu, probudio sam se i moj otac je sjedio pored mene i plakao, to mi je bio znak za „buđenje“. Pomislio sam „Ok, ne smije više ovo raditi“. Završio sam na odjeljenju psihijatrije u Londonu kako bih pokušao riješiti svoje probleme – otkrio je Kirjos. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.