MASTERS U TORONTU

Niko kao Karlitos: Psihička gromada slavila poslije velikog preokreta

Karlos Alkaraz još jednom je pokazao zašto je prvi reket svijeta i pravi nasljednik "Velike trojke"

Alkaraz: Plasirao se u osminu finala. Twitter

N. H.

11.8.2023

Prvi teniser svijeta Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) uspješno je prebrodio i drugu prepreku na turniru Masters serije u Torontu, „Rodžers kupu“, iako mu nije bilo lako protiv Huberta Hurkača (Hurkacz).

Španac je u trećem kolu savladao 17. igrača na ATP listi rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 7:6, 7:6, za dva sata i 41 minutu provedenu na terenu.

Hurkač je odlično počeo duel protiv Alkaraza i brejk u drugom gemu prvog seta bio je dovoljan da dođe do ključne prednosti u tom dijelu meča. Treba napomenuti da prvi reket svijeta nije iskoristio brejk prilike u petom gemu.

Poljak je oduzeo servis protivniku i u prvom gemu drugog seta i tada se činilo da je Alkaraz na rubu eliminacije. Ipak, Alkaraz već u sljedećem gemu uzvraća i odličnom igrom oba tenisera otišlo se u taj-brejk. Tamo je ponovo zablistao strašni Španac.

U odlučujućem setu imao je Alkaraz 5:2, dva brejka prednosti, međutim, Hurkač se uspio vratiti i osvojiti četiri vezana gema za veliki preokret.

Karlitos se uspio izdići iznad svega, uvesti meč u taj-brejk i još jednom pokazati svoju psihičku snagu, iako je tek zakoračio u treću deceniju života.

Alkaraz će u četvrtfinalu igrati protiv američkog tenisera Tomija Pola (Tommy Paul).

Gael Monfis (Monfils), trenutno 276. igrač svijeta, pobjedom protiv Aleksandra Vukića 6:4, 6:4 izborio je osminu finala. Sljedeći rival će mu biti Janik Siner (Jannik Sinner), kome je Endi Marej (Andy Murray) predao duel bez borbe zbog povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.