SRBIJANSKI AS

Đoković priznao: Nervozan sam pred početak US Opena

Uprkos nedavnom osvajanju Mastersa u Sinsinatiju Đoković se ne osjeća previše sigurnim pred početak posljednjeg Gren slema u sezoni

Đoković: Priznao nervozu. wsopen.com

N. H.

26.8.2023

Jedan od najboljih tenisera svijeta, Novak Đoković, trenutno boravi u SAD-u, gdje se priprema za početak predstojećeg US Opena, a tim povodom održao je i konferenciju za medije pred početak turnira.

Iako je Đoković nedavno osvojio titulu na Mastersu u Sinsinatiju savladavši glavnog rivala Karlosa Alkaraza (Carlos Alcaraz) u finalu, priznao je da osjeća nervozu pred start posljednjeg Gren slema u sezoni.

- Jako sam nervozan, kao i svi. Ljudi misle da nemam nikakav stres ili napetost, a ustvari naprotiv, imam dosta. Dogovaram se s njim, upavljam stresom. Svako ima svoj način za upravljanje tim. Imao sam fizičke poteškoće u finalu Sinsinatija, Karlos je igrao sjajno. 

Napravili smo finale za pamćenje, bilo je uzbudljivo i sigurno je među najteža tri u karijeri. Zato sam i pao na teren nakon meča, osjećao sam se kao da sam osvojio Gren slem. Osjećao sam se iscrpljeno nekoliko dana nakon toga. Još uvijek imam snage i sa 36 godina – kazao je Novak.

Novak Đoković svoje takmičenje na US Openu započinje u prvom kolu protiv Aleksandra Milera. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.