US OPEN

Đoković: Njujork voli tenis, ovdje je sve oko zabave, obožavam to

Novak je u tri seta bio bolji od Francuza Aleksandra Milera

Novak Đoković. Twitter

H. J. I.

29.8.2023

Brže nego inače, vjerovatno i zbog kasnog termina meča, Novak Đoković je održao konferenciju za medije poslije pobjede na startu US Opena.

Podsjetimo, Novak je u tri seta bio bolji od Francuza Aleksandra Milera, dok je meč otišao u drugi dan, odnosno ponoć je bila prošla. 

"Prva dva seta su bila sjajna"

- Znao sam da će biti kasni termin za mene i kasni start, ali sam zaista želio da budem ovdje. Bila je ceremonija, bilo je duže možda nego što sam ja želio, ali je moja velika radost što sam izašao na teren. Prva dva sata su bila sjajna, perfektna dva seta, vjerovatno sam imao odgovor na svaki njegov udarac. Sve u svemu, zadovoljan sam kako sam igrao, nadam se da ću održati ovaj nivo koji mi se dopada - rekao je Đoković na startu i dodao:

- Najglasniji i vjerovatno najvlažniji centralni teren. Otkad je tu krov, čini mi se da ima manje vjetra, da se svi znoje dosta. Ali, jeste najveći teniski teren koji imamo na svijetu, toliko je tu historije i bitaka, svi znaju da je na Artur Ešu veoma zanimljivo, veoma glasno. Veličina, eho, konstrukcija, sve zajedno, Njujork voli tenis, ostaju dosta kasno, obožavam to! Sjajno je, svaki Grend slem ima svoje čari, ovdhe je sve oko zabave.

Odigrao na visokom nivou

Odigrao sam odlično, izašao sam teren sa nestrpljenjem, dvije godine je prošlo od tog finala, dvijre godine nisam igrao na tlu. Za sve ide savršeno, titula u Sinsinatiju... Ovdje, prva dva seta savršeno, očekivalo se da će da pokuša neke stvari, ali sam odigrao na visokom nivou. Prvi je meč na GS, nadam se da ću da održim taj nivo, bio sam veoma skocentrisan. Na poslhednja dva GS počeci nisu bili najbolji, ovdhe mi je nekako fokus dodatni da izađem na teren i da nametnem svoju igru i to se ostvarilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.