VELIKO IZNENAĐENJE

Novi šok na US Openu: Cicipas ispao od 128. igrača svijeta

Austrijski teniser nije dopustio bolje rangiranom protivniku da ga prepadne i Striker je pokazao zavidnu mentalnu snagu

Cicipas: Ponovo ispao rano na US Openu. AP

N. H.

30.8.2023

Stefanos Cicipas (Tsitsipas), 7. teniser svijeta,  poražen je u 2. kolu US Opena. Njega je izbacio 128. igrač na ATP listi DOminik Striker (Dominic Stricker), a rezultat je glasio 2:3, po setovima 5:7, 7:6, 7:6, 6:7, 3:6. 

Meč je bio pun uzbuđenja i, za razliku od onog što bi se pomislilo na prvu kada se vidi rezultat, viđeno je 10 brejkova. 

Austrijski teniser nije dopustio bolje rangiranom protivniku da ga prepadne i Striker je pokazao zavidnu mentalnu snagu, a pogotovo kada se uzme u obzir da je meč trajao 4 sata i 10 minuta. 

Nije posustajao ni kada je Cicipas preokrenuo rezultat u svoju korist nakon prvog izgubljenog seta, a ključni trenutak je bio u 2. gemu petog seta kada je uspio oduzeti servis protivniku, te kada je u finalnom gemu sačuvao brejk priliku koju je imao Cicipas. 

Ispadanje Cicipasa nije prvo na US Openu, pošto je to ranije pošlo za rukom i Holgeru Runeu.

Cicipasu je ovo drugo u nizu šokantno ispadanje sa posljednjeg Gren slema sezone. Prošle godine ga je izbacio Danijel Galan Riveros na samom početku, pa onda ovo može biti i dobro za Cicipasa, koji će osvojiti nešto bodova, ali sigurno manje nego što se nadao.

Što se Strikera tiče, njemu je ovo prvi put u karijeri da je došao do 3. kola nekog Gren slema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.