SLOMIO REKET

Amerikanac divljao na Davis Cupu, sudija prekinuo meč

Za to je zaradio opomenu, a kako je već jednu imao iz ranije faze meča, zaradio je kazneni poen koji je Nizozemcu donio pobjedu

Amerikanac divljao na Davis Cupu. Twitter

H. J. I.

15.9.2023

Francis Tifo (Frances Tiafoe) do četvrtka nije mogao pamtiti Hrvatsku po ličnim uspjesima, a nakon završnice dvoboja u kojem je poražen od Talona Grikspura (Tallon Griekspoor) njegovi osjećaji prema nastupima u Hrvatskoj imat će još jednu negativnu konotaciju. Meč je završio tako što je na meč-loptu suparnika Amerikanac poludio zbog jedne odluke sudije s kojom se nije složio i slomio je reket. Za to je zaradio opomenu, a kako je već jednu imao iz ranije faze meča, zaradio je kazneni poen koji je Nizozemcu donio pobjedu. 

- Kraj meča je stvarno bio nesretan. Mnogo toga se dogodilo nakon te odluke kod 5:2. Bio sam vrlo emotivan, uvijek želim pobijediti kad igram za svoju državu. Slomio sam reket, a zaboravio sam da sam već imao opomenu i to je bio kraj meča - izjavio je Tifo koji je poražen i u svom četvrtom nastupu u Hrvatskoj.

- Talon je doista igrao jako dobro. Počeo je odlično, taj jedan brejk je bio dovoljan za prvi set. Napravio sam dobar posao u drugom setu, borio sam se i osvojio ga. Šteta za treći set. Zasad mi nije bilo baš lako, nemam sreće u Hrvatskoj, ali nadam se da će barem momci pobijediti u paru - zaključio je Amerikanac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.