LEGENDARNI TENISER

Federer se pojavio na Lejver kupu, legenda mu poručila: Zadnji put kad sam te vidio ovdje, bio si u suzama

Švicarac se oprostio od profesionalnog igranja tenisa upravo na ovom turniru

Federer: Povukao se na Lejver kupu. AP

N. H.

20.9.2023

Lejver kup, koji se igra od 22. do 24. septembra, ove godine će se igrati po šesti put, a održava se u Rodžers Areni u Vankuveru.

Tamo će odigrati „Tim Svijeta“ protiv „Tima Evrope“, na ovogodišnjem izdanju neće nastupiti Novak Đoković, Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz), te povrijeđeni Rafael Nadal.

Inače, na ovom turniru je Rodžer Federer (Roger) otišao u penziju, zbog čega je postao unikatan.

Kad je riječ o kapitenu „Tima Evropa“, to je Bjorn Borg, legendarni švedski teniser, dok je na drugoj strani glavni Džon Mekinro (John McEnroe).

Prije početka turnira posjetio ih je i Rodžer Federer (Roger). Podsjećanja radi, Federer se povukao na ovom turniru, zbog čega ga je na to i podsjetio legendarni Mekinro.

- Kad sam te prethodni put vidio ovdje, bio si sav u suzama – rekao mu je Mekinro.

Inače, njih dvojica su okupili timove.

Za „Tim Evropa“ igrat će Andrej Rubljov (Andrey Rublev), Kasper Rud (Casper Ruud), Hubert Hurkač (Hurkacz), Alehandro Davidovič Fokina (Alejandro Davidovich), Artur Fis (Fils), Gael Monfis (Monfils), dok je tu i legendarni Stan Vavrinka (Wawrinka).

Na drugoj strani nastupit će Tejlor Fric (Taylor Fritz), Fransis Tijafo (Francis Tiafoe), Tomi Pol (Tommy Paul), Feliks Ože Alijasim (Felix Auger Alliasime), Ben Šelton (Shelton) i Fransisko Čerundolo (Francisco Cerundolo), dok je rezervist Miloš Raonić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.