O ČEMU SE RADI

Đokovićev advokatski tim poslao apel čitavoj regiji: Budite oprezni

Pojavila se reklama koja povezuje Đokovića s navodnom Gazprom platformom kojom se poziva građane da u nju ulažu novac

Đoković: Na meti cyber kriminalnih grupa. AP

E. Ć.

20.9.2023

Na internetu su sve češće prevare uz pomoć neke slavne osobe, a upravo se to dešava u Srbiji s Novakom Đokovićem.

Naime, riječ je o reklami koja povezuje Đokovića s navodnom Gazprom platformom kojom se poziva građane da u nju ulažu novac. Prevara se odvija preko društvenih mreža, a toliko je uzela maha da se povodom toga oglasio advokatski tim najboljeg tenisera svijeta na čelu s Goranom Draganićem.

Sporne reklame

- Ovim putem želimo upoznati najširu javnost Srbije i regije, da su u posljednje vrijeme ponovo primijećeni učestali pokušaji cyber kriminalnih grupa, da nedozvoljeno i nezakonito, iskorištavajući ime i lik Novaka Đokovića, prevare građane preko interneta. 

Više međunarodnih cyber kriminalnih grupa, putem lažnih oglasnih poruka intenzivno plasira neistinite reklamne sadržaje u kojima navodno sudjeluje Novak Đoković.

Najučestaliju ovakvu cyber prevaru predstavlja neistinita reklamna poruka koja povezuje Novaka Đokovića s navodnom Gazprom platformom kojom se pozivaju građani, da ulažu svoj novac preko te navodne platforme.

Preplavljen internet

Sve ovakve i slične oglasne poruke koje su preplavile internet prostor su apsolutna obmana, pa upozoravamo građane Srbije i regije da budu veoma oprezni, da ne nasjedaju na ovakve i slične veoma ozbiljne finansijske prevare i da ne dozvole da postanu plijen organizirane cyber kriminalne grupe.

Protiv svih odgovornih za ove internet prijevare su već poduzeta sva zakonom dozvoljena pravna sredstva i podnijete krivične prijave Višem Javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal - saopćeno je iz advokatskog tima Novaka Đokovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.