NAŠLA KAMERU U STANU

Čuveni argentinski teniser osramoćen: Manekenka ga optužila za špijunažu

Nalbandijan je u audio poruci priznao da je postavio kameru, ali da je nikad nije koristio

Torado i Nalbandijan. Instagram

N. H.

23.11.2023

Araseli Torado optužila je čuvenog argentinskog tenisera Davida Nalbandijana za uznemiravanje i špijuniranje, prenose brojni svjetski mediji. 

Ona ga je optužila da je u svom stanu pronašla kameru koju je instalirao Argentinac. Manekenka je otišla u policiju i podnijela prijavu protiv bivšeg partnera za uznemiravanje. 

Njihova veza je trajala nekoliko mjeseci, prije nego što su raskinuli, a Torado je tada podnijela i prvu prijavu, rekavši da ju je Nalbandijan uznemiravao u aprilu 2023. godine, nakon što je prekinula vezu. 

Policija je prvu optužbu odbacila, ali u međuvremenu Araseli je otkrila kameru u svom stanu, što će dati nove razmjere. 

Njen brat je u ventilacionom otvoru pronašao kameru, za koju je pretpostavila da je ostavio njen bivši partner, Nalbandijan.

Manekenka je otišla u policiju, ali uz više dokaza. Nalbandijan je u audio poruci priznao da je postavio kameru, ali da je nikad nije koristio.

Policija je pokrenula novu istragu, a pokrenulo ju je i Ministarstvo pravde, te će zbog toga morati ići na sud. 

Inače, David Nalbandijan se povukao iz svijeta tenisa 2013. godine. U karijeri je osvojio 11 titula, a na Gren slemovima je četiri puta dolazio u polufinale, dok je na Vimbldonu igrao finale 2002. godine, kada je poražen od Lejtona Hjuita (Lleyton Hewitt).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.