NIJE VIŠE MOGLA

Mlada teniserka pobjegla iz Nadalove akademije: "To što rade je neizdrživo"

Takav način rada je uzrokovao brojne povrede jer niko nije građen kao Rafa Nadal, kazala je

Gerlings: Nikad to neće zaboraviti. Instagram

N. H.

5.12.2023

Španska 18-godišnja teniserka Ariana Gerlings (Geerlings) odlučila je napustiti tenisku akademiju Rafaela Nadal zbog, kako kaže, svjedočenja brutalnim treninzima. 

Mlada teniserka navodi da kada je vidjela kako stvari stoje, odlučila je pobjeći glavom bez obzira. 

- Pokušavaju pratiti ritam njegove karijere. Trenira se satima. Toni Nadal je često prisutan i radi se isto kao i s Rafom. Ima dosta treninga i malo odmora. Takav način rada je uzrokovao brojne povrede jer niko nije građen kao Rafa Nadal. Mnogi od nas nisu mogli izdržati ritam. Treniralo se i po pet sati dnevno i nije bilo ni dana odmora - ispričala je Geerling pa dodala:

- Za mene je to bilo nezaboravno iskustvo. Imala sam podršku od prvog dana, brzo sam sazrela i shvatila da je žrtva neophodna za veliku karijeru. Olakšali su mi dosta toga, ali mislim da bi se akademija više trebala posvetiti pojedincu. Svi smo trenirali istim ritmom, a to je bilo neizdrživo. Razumijem ipak da je tu dosta ljudi pa se ne može svakom pojedinačno posvetiti - zaključila je Gerling.

Nadal je otvorio akademiju na Majorci 2016. godine, a centar se sastoji od 40 terena i dodatnih objekata koji uključuju bazene, fitnes centre i hotel.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.