IDE KUĆI

Čilić u prvom kolu ispao sa Australian Opena

Mađarski teniser Fabian Marozsan nadigrao ga je s 3:1 u setovima (6:1, 2:6, 6:2, 7:5)

Marin Čilić. Platforma X

H. J. I.

14.1.2024

Marin Čilić (35) izgubio je od Fabiana Marozsana (24) u prvom kolu Australian Opena i tako ispao s prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira. Mađarski teniser nadigrao ga je s 3:1 u setovima (6:1, 2:6, 6:2, 7:5). Hrvatskom teniseru to je bio prvi nastup na nekom Grand Slam turniru od US Opena 2022., kada je igrao u četvrtom kolu. Također, Čilić je svoj prvi meč nakon duge pauze odigrao prije 12 dana u Hong Kongu te u njemu izgubio od 25. igrača svijeta Jan-Lennarda Struffa.

U ovom meču servirao je 16 aseva, a mađarski teniser deset. Čilić je svoj servis izgubio šest puta, a suparnik ga je uzeo dva puta, oba u drugom setu, jedinom kojeg je dobio. Čilić je u meču koji je trajao dva sata i 34 minute napravio 46 neprisiljenih pogrešaka.

Jedan od najboljih hrvatski tenisera ikad u glavni ždrijeb Australian Opena ušao je sa zaštićenim renkingom, a ovo mu je bio prvi susret s mađarskim teniserom. Marozsan je 65. igrač na ATP ljestvici.

Danas će na terene u Melburnu još istrčati 39. igrač svijeta Borna Ćorić, kojem je suparnik 17. teniser svijeta Amerikanac Frances Tiafoe, dok će Dino Prižmić kao 178. teniser na ATP ljestvici u svom prvom nastupu u glavnom ždrijebu Australian Opena igra protiv prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.