AUSTRALIJAN OPEN

Jastremska u Melburnu izbacila Azarenku, Medvedev lako do četvrtfinala

Osjećao sam se 100-postotno prije ovog meča. No, Nuno me natjerao da trčim po terenu u trećem setu, pa sam propustio malo previše

Danil Medvedjev. AP

FENA

22.1.2024

Ukrajinska teniserka Dajana Jastremska je iznenađujuće napredovala u četvrtfinale teniskog Otvorenog prvenstva Australije. U konkurenciji tenisera to je pošlo za rukom dvostrukom polufinalisti Melburna, Rusu Danilu Medvedevu. Osim trećeg nositelja i deveti nositelj, Poljak Hubert Hurkacz, uspješno je prošao osminu finala.

Pobijedila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku

Dvadesettrogodišnja Jastremska pobijedila je Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku rezultatom 7:6 (6) i 6:4. U borbi za polufinale sada će se suočiti s Lindom Noskovom. Čehinja je napredovala zbog predaje Ukrajinke Eline Svitoline, javlja STA.

- Čini mi se kao da bi mi srce iskočilo iz tijela. Činilo se kao da je izgubila igru dvadeset puta. Nevjerovatno. Mislim da sam pobijedila samo zato što sam borac - izjavila je Jastremska nakon meča u areni "Rod Laver".

U prvom setu je Jastremska morala spašavati dvije meč lopte u taj brejku. U drugom setu je Azarenka, koja je dva puta osvajala Gren slem u Melburnu (2012., 2013.), brzo povela s 3:0. No, Jastremska se suprotstavila i nakon dva sata i sedam minuta igre iskoristila prvu meč loptu.

Plasirala se u četvrtfinale

Ona je druga Ukrajinka koja se plasirala u četvrtfinale u Melburnu. Prije nje je to uspjelo i Marti Kostjuk, koja će se boriti za prolazak u polufinale protiv Amerikanke Kori Gaf (Cori Gauff).

U međuvremenu, prvi Gren slem sezone završio je suzama za Ukrajinku Elinu Svitolinu, 19. nositeljku, koja je zbog povrede predala dvoboj protiv Noskove, 50. igračice na svjetskoj ljestvici. Češka tinejdžerica je u trećem kolu izbacila broj 1 na svijetu, Poljakinju Igu Swiatek, a sada će se protiv Jastremske boriti za ulazak u polufinale.

Među muškarcima je Medvedev s 6:3, 7:6 (4), 5:7 i 6:1 nakon više od tri sata igre eliminirao 69. igrača svijeta, Portugalca Nina Borgesa.

Osjećao sam se 100-postotno prije ovog meča

- Osjećao sam se 100-postotno prije ovog meča. No, Nuno me natjerao da trčim po terenu u trećem setu, pa sam propustio malo previše, bio sam prilično mrtav, ako budem iskren. U četvrtom setu uspio sam podići razinu energije - rekao je Medvedev, finalist 2021. i 2022. godine, kada je izgubio od Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Medvedev će se boriti za prolazak među četiri najbolja tenisera protiv Hurkacza, koji je okončao niz francuskog igrača Arthurja Cazauxa s 7:6 (6), 7:6 (3) i 6:4 i plasirao se u svoje prvo četvrtfinale OP Australije.

- Australijan open (23,94 miliona eura):

- muškarci, osmina finala:

Hubert Hurkacz (Polj/9) - Arthur Cazaux (Fra) 7:6 (6), 7:6 (3), 6:4;

Danil Medvedjev (Rus/3) - Nuno Borges (Por) 6:3, 7:6 (4), 5:7, 6:1;

- žene, osmina finala:

Linda Noskova (Češ) - Elina Svitolina (Ukr/19) 3:0, Svitolina predala;

Dajana Jastremska (Ukr) - Viktorija Azarenka (Blr/18) 7:6 (6), 6:4.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.