BJELORUSKA TENISERKA

Arina Sabalenka osvojila Australian Open

Prvi set je trajao samo 34 minute, a u njemu je druga teniserka svijeta napravila jedan break i riješila ga u svoju korist rezultatom 6:3

Sabalenka druga teniserka svijeta. Sky Sport

Z. K.

27.1.2024

Arina Sabalenka je današnjom pobjedom nad Qinwen Zheng osvojila Australian Open na superioran način, te je turnir završila bez izgubljenog seta.

Bjeloruska teniserka je na putu do finala dominirala protiv svake protivnice i sa po 2:0 u setovima izbacila Ellu Sidel, Brendu Fruhvitovu, Lesju Curenko, Amandu Anisimovu, Barboru Krejčikovu i Coco Gauff, a istim rezultatom je u današnjem finalu savladala i Zheng.

Prvi set je trajao samo 34 minute, a u njemu je druga teniserka svijeta napravila jedan break i riješila ga u svoju korist rezultatom 6:3. Ni drugi set se nije mnogo razlikovao od prvog, te ni u njemu petnaesta teniserka svijeta nije imala realne šanse za izjednačenje.

Dvadesetpetogodišnjakinja iz Minska je napravila dva breka i drugi set, a samim tim i meč, riješila u svoju korist sa 6:2 i odbranila titulu osvojenu prošle godine. Sabalenka će na novoj WTA listi ostati druga teniserka svijeta, ali će smanjiti prednost prvoplasirane Ige Swiatek na samo 665 bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.