DEJVIS KUP

Počinje operacija "Davis Cup" za najbolje bh. tenisere

Teniski "Zmajevi" će 3. i 4. februara igrati protiv reprezentacije Bugarske u Burgasu

BiH: U punom sastavu. TENISKI SAVEZ BiH

R. K.

31.1.2024

Dejvis kup mečevi prve svjetske grupe između teniskih reprezentacija Bugarske i Bosne i Hercegovine, igrat će se 3. i 4. februara 2024. godine u bugarskom gradu Burgasu.

Najbolji bosanskohercegovački teniseri na meč s Bugarskom putuju u sljedećem sastavu: Damir Džumhur, Nerman Fatić, Tomislav Brkić, Mirza Bašić i Andrej Nedić.

S najboljim bh. teniserima putuju i selektor Zrnić te ostali članovi bh. tima.

Bit će ovo veoma teško gostovanje, na kojem će bh. teniseri pokušati iznenaditi Bugare.

Bugarska bez najboljeg igrača

Na listi nominacija Bugarskog tima ne nalazi se ime Gligora Dimitrova, nekada 3., a trenutno 13. tenisera svijeta.

Bugarska selekcija će u meču prve svjetske grupe u susretu sa BiH nastupati u sljedećem sastavu: Dimitar Kuzmanov, Janaki Milev (Yanaki), Petr Nesterov, Aleksandar Lazarov, te Aleksander Donski, predvođena selektorom Valentinom Dimovim.

Bh. tim kompletan

Bosanskohercegovačka seniorska Dejvis kup reprezentacija u Bugarsku ide u kompletnom sastavu, te se, kao i uvijek, svi teniseri odazovu pozivu za nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Prvi dio priperema za meč protiv Bugarske teniski "Zmajevi“ počet će u Sarajevu, dok će se završene pripreme odraditi u Burgasu od 28.01. do 02.02.2024.godine.

Na završnim pripremama će se probati podići forma za predstojeće mečeve koji su na rasporedu 3.(subota) i 4. (nedelja) februara u bugarskom Burgasu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.