KONTROVERZNI LATVIJAC

Tukao se s Đokovićem, proveo noć u zatvoru, a sada se oprostio od tenisa

Ovaj 35-godišnjak je u karijeri osvojio šest turnira, a najbolji rezultat na Gren slemovima mu je polufinale Rolan Garosa 2014. godine

Ernests Gulbis. AP

N. H.

13.2.2024

Latvijski teniser Ernests Gulbis potvrdio je svoj odlazak u igračku penziju. 

Ovaj 35-godišnji Latvijac je u karijeri osvojio šest turnira, a najbolji rezultat na Gren slemovima mu je polufinale Rolan Garosa 2014. godine. Te godine stigao je i do desete pozicije na ATP listi.  

Kontroverzni Latvijac mogao je i mnogo više u svojoj karijeri, a koliko je bio poznat po svojim topovskim udarcima, toliko je u centar pažnje dolazio i zbog svojih izjava. 

Često je znao govoriti da su Rodžer Federer (Roger), Novak Đoković, Rafael Nadal i Endi Marej (Andy Murray) dosadni, a da bi teniserke trebale razmišljati o djeci. 

Gulbis je poznat i po tučnjavi, dok je još bio mladić, s Đokovićem, dok su obojica trenirali u akademiji. Također, noć je proveo u zatvoru zbog traženja prostitutke, dok se pamti i pohvala turnira u Roterdamu "jer je marihuana legalna u tom gradu". 

Što se tiče njegovih titula, prvu je osvojio 2010., a posljednje su došle u njegovoj najboljoj 2014. godini, kada je osvojio Marsej i Nicu.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.