ČETVRTI REKET SVIJETA

Medvedev dobio pitanje da napravi savršenog igrača od svojih kolega: Danil izostavio Đokovića

Medvedev je prethodne noći slavio u četvrtini finala turnira u Indian Velsu protiv Holgera Runea, te se tako plasirao u polufinale

Daniil Medvedev. PlatformaX

R. K.

15.3.2024

Nakon pobjede nad Holgerom Runeom u četvrtini finala mastersa u Indian Velsu (2:0), Danil Medvedev (Daniil) je dobio zanimljivo pitanje.

Često teniseri dobiju pitanja da sastave najboljeg mogućeg tenisera kombinujući najefektnije udarce svojih kolega.

Medvedev je trebao izabrati od kolega koji su najbolji u servisu, forhendu, bekhendu i mentalnoj čvrstini.

 - Servis, odabrat ću Karlosa (Carlos), jer mislim da ima najviše asova. Igrao sam jednom s njim na travi, i to ne na Centralnom stadionu. Nisam mogao da mu vratim nijednu loptu. Odabrat ću njega.

Forhend, biram Rodžera (Roger). Nažalost, kada sam igrao s njim, još nisam bio igrač koji sam sada, ali sjećam se da kad god mu priđeš forhendu, u nevolji si.

Bekhend, hmm. Ko mi najviše muka zadaje na bekhendu? Dopada mi se moj bekhend, volim da razmenjujem bekhend dijagonale s rivalom. Alkaraz (Alcaraz). Prema mom mišljenju, Alkaraz ima veoma dobar bekhend. Odabrat ću njega.

Mentalna čvrstina to je Rafa, Rafa sigurno. Donosi veliki intenzitet. Veoma se umoriš tokom meča jer to je njegova aura, njegova čvrstina, zato je toliko dobar - rekao je Medvedev.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da Medvedev od četiri igrača, niti jednom nije spomenuo Novaka Đokovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.