SMATRA ČUVENI HRVAT

Ivanišević: Đokoviću ne treba novi trener, on je savršena osoba za njega

Moja teorija je da Balkanac može trenirati svakoga, ali samo osoba s ovih prostora može trenirati Balkanca

Đoković i Ivanišević. AP

E. Ć.

3.4.2024

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je bez trenera nakon što je raskinuo saradnju s Goranom Ivaniševićem nakon šest godina.

Još nije poznato ko će biti novi trener prvog reketa svijeta koji uoči Mastersa u Monte Karlu trenira s Nenadom Zimonjićem, bivšim selektorom teniske reprezentacije Srbije.

Ivanišević je sada Đokoviću preporučio da Zimonjića zaposli kao stalnog trenera.

- Ne znam koliko će još Novak igrati, ovisi o njemu, ali mislim da je u ovom trenutku sa savršenom osobom - Zikijem. On je moj veliki prijatelj, prošli smo puno toga, volim ga, veliki je teniski stručnjak. Ipak, najvažnije u cijeloj ovoj priči je da on poznaje Novaka - rekao je Ivanišević za Sport Klub.

Ivanišević ima zanimljivu teoriju, a to je da Balkanac može trenirati svakoga.

- Novaku sad ne treba novi trener, dok bi ga upoznao, on (Novak) bi poludio nakon deset dana, a taj trener bi se pitao što se događa. Moja teorija je da Balkanac može trenirati svakoga, ali samo osoba s ovih prostora može trenirati Balkanca.

Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro radio s njim jer je on teniski vrlo inteligentna osoba. Puno mu je pomogao - istakao je Ivanišević za Sport Klub.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.