MASTERS

Medvedev doživio nervni slom, pa izgubio u Monte Karlu

Nije moja odgovornost da sudim mečeve. To sudi tip s naočarima, a ne trebaju mu one naočare jer u svakom slučaju ne vidi ništa

Medvedev: Izgubio živce. Screenshot

E. Ć.

11.4.2024

Četvrti teniser svijeta Rus Danil Medvedev šokantno je izgubio u osmini finala Mastersa u Monte Karlu od Karena Hačanova s 2:0 (6:3, 7:5).

Medvedev se, osim poraza, našao u centru skandala iz same završnice drugog seta. Pri rezultatu 5:5, jedna loptica koju je Hačanov poslao prema polju rivala završila je u autu, ali sudije nisu odreagovale, odnosno odluka je bila da je loptica završila u terenu.

Rus je zatim napravio duplu servis grešku nakon čega je snažno bacio reket. Onda je imao i žustru raspravu sa supervizorom.

- Ko će reagovati? Jučer je loptica bila u autu, proglašena je dobrom. Ova loptica je također u autu. Ko će preuzeti odgovornost?

Nije moja odgovornost da sudim mečeve. To sudi tip s naočarima, a ne trebaju mu one naočare jer u svakom slučaju ne vidi ništa! Bilo je 15:30 na 5:5. Trebalo bi ga udaljiti od šljake! Zašto? Ovo je drugi dan zaredom. Otvori oči! Uradi nešto, bio je aut! - govorio je Medvedev supervizoru.

Što se Hačanova tiče, on će u narednoj rundi igrati s boljim iz duela Aleksandera Zvereva (Alexander) i Stefanosa Cicipasa (Tsitsipas).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.