POLUFINALE TURNIRA

Drama u Monte Karlu: Sudije "dale život" Cicipasu koji je izbacio Sinera

Sinner je imao je brejk loptu za dupli brejk, Grk je na drugi servis poslao loptu prilično u aut, ali sudije nisu reagovale

Siner: Ogorčen zbog odluke sudija. Platforma X

E. Ć.

13.4.2024

Grčki teniser Stefanos Cicipas (Tsitsipas) plasirao se u finale Mastersa u Monte Karlu, pobjedivši Janika Sinera (Jannik Sinner) s 2:1.

Po setovima je bilo 6:4, 3:6 i 6:4 u korist grčkog tenisera koji će u finalu igrati s boljim iz duela Novaka Đokovića i Kaspera Ruda (Casper Ruud).

Sineru nije bio prvi put da "sporije" krene u meč u Monte Karlu, a to je ovog puta odlično iskoristio Cicipas koji je osvojio prvi set. 

Izgubio je samo šest poena u pet gemova na svoj servis i priveo set u svoju korist (6:4).

Siner je u drugom setu zaigrao mnogo bolje. Odmah je poveo s 3:0. Grk je prijetio u nastavku, imao brejk šanse, ali nije uspio okrenuti stvari u svoju korist (3:6).

Loš drugi set je demoralisao Cicipasa koji je na startu trećeg izgubio brejk. A onda i presudni momenat meča.

Sinner je imao je brejk loptu za dupli brejk, Grk je na drugi servis poslao loptu prilično u aut, ali sudije nisu reagovale.

Cicipas je izvukao taj gem, Siner se mučio s kretanjem i tražio je medicinski tajm aut, a Grk je ponovo pronašao samopouzdanje, preciznije napadao i došao do velikog trijumfa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.