PRVI REKET SVIJETA

Đoković otvorio dušu nakon poraza od Ruda: Ovo je ta sezona

Naravno da sam razočaran kada izgubim ovaj meč. Bilo je tijesno.

Đoković: Ostao bez finala. Platforma X

E. Ć.

13.4.2024

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izgubio je u polufinalu Mastersa u Monte Karlu od Kaspera Ruda (Casper Ruud) rezultatom 1:2. 

Nakon meča u kojem se prvo vratio iz "mrtvih", pa na kraju ponovo izgubio, Đoković je govorio na konferenciji za medije na kojoj je otvorio dušu.

- Naravno da sam razočaran kada izgubim ovaj meč. Bilo je tijesno. Čestitke Kasperu. Igrao je jako dobro, posebno na početku prvog i trećeg seta.

Imao sam svoje šanse, ali posljednji gem nije bio dobar. Neiznuđene greške, bio je solidan do posljednjeg udarca i zasluženo je pobijedio. Moja igra je bila nekako gore-dolje.

Pozitivna stvar je što sam nekako uspio da se vratim nakon izgubljenog prvog seta, pronašao sam snagu u igri. Dakle, ima i pozitivnih stvari koje nosim sa ovog turnira, ali sam razočaran naravno.

Navikao sam na visoke standarne u pogledu očekivanja od rezultata, tako da to što nemam titulu, u poređenju sa posljednjih 15 sezona, uopšte nije sjajna sezona. Ali, imao sam polufinale Australian opena, polufinale ovdje. Igrao sam samo tri turnira ove godine. Normalno je očekivati da imate sezonu u kojima ne krenete dobro, ovo je ta.

Nadam se da ću moći da se podignem, što se tiče rezultata. Mogu da gradim odavde, jer sam igrao dobar tenis. Nadam se da ću na narednim turnirima igrati još bolje - poručio je Đoković.

Podsjetimo, Kasper Rud će za trofej u Monte Karlu igrati protiv Stefanosa Cicipasa (Tsitsipas) koji je eliminisao Janika Sinera (Jannik Sinner).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.