ISKUSNI ŠPANAC

Nadal nakon turnira u Barceloni: "Igrao sam pod ručnom"

Rafael je prijavljen za Masters u Madridu i Rimu, ali i za Rolan Garos

Rafael Nadal. PlatformaX

R. K.

19.4.2024

Prije nekoliko dana na turniru u Barceloni, legendarni Rafael Nadal poražen je u drugom kolu od Aleksa De Minora (Alex De Minaur).

Za Španca je ovo bio drugi turnir u 2024. godini, samo je još učetsvovao na turniru u Brizbejnu u mjesecu januaru.

Nakon poraza

Slegli su se utisci za iskusnog Nadala, pa je razgovarao o meču sa Minorom u Barceloni.

 - Kada se sve sabere, pozitivno je da sam mogao ponovo da igram. Samo sedam dana ranije nisam vjerovao da je to moguće - kazao je Nadal, pa nastavio: 

 - Druga pozitivna stvar je da sam završio turnir ne povrijedivši se. Morao sam mnogo toga da preduzmem da se to ne bi dogodilo, ali uspio sam. S druge strane, šteta je što nisam uspio da igram kako sam želio, kako bih imao šansu za trijumf. Ali, morao sam da igram pod ručnom kočnicom. Drugačije nije moglo i to moram prihvatiti.

Novi izazovi

Već sljedeće sedmice kreću novi izazovi za Nadala, te prilika da učestvuje na Mastersu u Madridu, te nema sumnje da će peterostruki prvak biti u žrijebu.

 - Vidjet ćemo kako će biti. Moj cilj je sada samo da igram turnire. A poslije želim da mogu stvarno da ih igram. Ne zbog rezultata, nego da vidim da li mogu da se borim za uspjeh, da budem u stanju da na terenu dam sve od sebe. Sada moram vidjeti kako će moje tijelo izdržati naredne napore. Želim da igram tako da uvijek imam šanse za pobjedu, a ne kao u drugom setu protiv De Minora - kazao je legendarni Rafael Nadal.

Španski teniser je prijavljen za Masters u Madridu i Rimu, ali i za Rolan Garos.

On je trenutno 644. igrač svijeta, a nakon turnira u Barceloni sigurno će zabilježiti napredak na ATP listi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.