MASTERS U MADRIDU

Čeh zaustavio Nadala: Ništa od spektakla u četvrtfinalu, Rafa se u suzama oprostio od Madrida

Da stvar bude bolja po Lehečku, srušio je velikog Nadala na njegovoj omiljenoj podlozi, šljaci

Rafael Nadal - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ć.

1.5.2024

Češki teniser Jirži Lehečka moći će prepričavati kako je pobijedio jednog od najboljih tenisera svih vremena Rafaela Nadala.

Da stvar bude bolja po Lehečku, srušio je velikog Nadala na njegovoj omiljenoj podlozi, šljaci. Čeh je bio bolji od legendarnog Španca u meču za četvrtfinale Mastersa u Madridu (2:0).

U prvom setu smo vidjeli veliku borbu, ali je Nadal izgubio brejk u najgorem mogućem trenutku, pri rezultatu 5:5 i to s nulom. Lehečka je bio u naletu, pa je taj brejk potvrdio s nulom i osvojio prvi set (7:5).

Drugi je užasno krenuo za Nadala jer je izgubio brejk, a ispostavit će se da je to kreiralo nedostižnu prednost za češkog igrača koji je odigrao fantastičan meč uz vrhunski servis.

- Težak dan za mene, ali život i tijelo su mi poslali signale da je pravo vrijeme. Mogu samo da zahvalim svima koji su mi pomogli u karijeri u nekom trenutku. Nije još gotovo, ali evo ga. To je poklon koji ste mi davali 21 godinu. Madrid mi je bio važniji od Gren Slema. Emocije Madrida će ostati zauvijek sa mnom. Imao sam sreće da što sam uspio da pretvorim hobi u posao i da ga dobro radim i ne tražim ništa više. Nadam se da sam uspio da budem dobar primjer za nove generacije. To je važnije od titula. Nadam se da sam izazvao pozitivne emocije. Jedino što mogu da kažem je hvala - kazao je Rafa nakon poraza.

Lehečka je trenutno 31. na ATP rang listi, a pobjeda protiv Nadala mu je sigurno najveći uspjeh iako Španac nije bio najspremniji.

Ljubitelji tenisa su se nadali spektaklu u četvrtfinalu i okršaju Nadala i Danila Medvedeva, ali će Rusu na megdan na kraju Lehečka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.