TENIS

Teniski treneri iz osam zemalja završili kurs u Sarajevu

Voditelj kursa bio jedan od najpoznatijih svjetskih teniskih trenera Alberto Castellani

Fena

25.1.2015

Na NTA Teniskoj akademiji u vogošćanskom naselju Hotonj uspješno je završen trodnevni kurs za teniske trenere, koji je organizirala GPTCA - (Global Professional Tennis Coach Association).

Ova asocijacija okuplja vrhunske trenere koji širom svijeta vrše edukaciju po najsavremenijim metodama.

Voditelj kursa bio je jedan od najpoznatijih svjetskih teniskih trenera Alberto Castellani. Ovaj teniski stručnjak iz Italije u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri radio je s brojnim igračima koji su bili rangirani u top 100 najboljih svjetskih tenisera. Među njima su Marc Roset (9), Janko Tipsarević (8), Ivo Karlović (14), Hicham Arazi (22), Karim Alami (25), Adrian Voinea (36) i drugi.

Kurs je pohađalo 55 trenera iz Makedonije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Belgije, Poljske, Singapura te Bosne i Hercegovine, koja je bila najzastupljenija sa 25 polaznika. Među polaznicima bilo je nekoliko nekadašnjih vrhunskih tenisera, a svi učesnici su položili za C-licencu GPTCA.

- Cilj kursa je daljnja edukacija trenera, s usvajanjem novih metoda teniskog treninga u cilju poboljšanja kompetitivnosti igrača kako iz BiH tako i drugih država, kazao je za Fenu direktor NTA Teniske akademije Zlatko Šoše.

Za narednu godinu, također u organizaciji GPTCA i NTA Akademije, planirano je održavanje novog šestodnevnog kursa za B-licencu GPTCA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.