TENIS

Serena Williams u dva seta do 19. Grand Slama u karijeri

Amerikanka bolja od Ruskinje Marije Sharapove

(D. K.)

31.1.2015

Američka teniserka Serena Williams pobjedom od 6:3, 7:6 (5) nad Ruskinjom Marijom Sharapovom došla je do svog šestog Australian Opena iz šestog finala i 19. Grand Slama u karijeri.

Agonija Sharapove protiv najbolje teniserke svijeta se nastavlja, te nije uspjela pobijediti mlađu sestru Williams u 16. uzastopnom meču.

Omjer protiv Ruskinje nakon finala Melbournea iznosi 17:2, s time da je Williams upisala pobjedu u posljednjih 16 mečeva, a Sharapova je posljednji put dobila Williams prije više od 10 godina, piše Hrsport.net.

Serena je na kraju meča imala 18 asova i 84 posto poena nakon prvog servisa. U prvom setu je čak tri puta oduzela servis Ruskinji, a drugi je završila nakon tie-breaka.

pokit-3416a75f4cea9109507cacd8e2f2aefc

Foto: Screenshot

Serena je bolje ušla u meč oduzevši Shrapovoj prvi servis. Amerikanka je do kraja prvog seta još dva puta oduzimala Sharapovoj servis, a Ruskinji je isto za rukom prošlo tek jednom za konačnih 6:3 u prvom setu.

U drugom setu teniserke su uspješno čuvale svoje servise sve do tie-breaka. Serena je kod 5:4 imala turnir-loptu, međutim, Sharapova je odličnom igrom osvojila sljedeća tri poena i uspjela vratiti neizvjesnost u meč.

U tie-breaku, Sharapova je osvojila prvi poen, no Williams uzvraća sa sljedeća četiri. Williams je držala prednost do kraja i svojim 18. asom u meču došla do 19. naslova u karijeri.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.