TENIS

ĐOKOVIĆ Meni je najbolja riba iz Hrvatske

Prvi reket svijeta iskreno

Autor:(Mi. K.)

4.3.2015

Srbijanski teniser Novak Ðoković priznao je da je najbolju ribu jeo u Hrvatskoj i da je njihova obala najljepša na svijetu, napominjući da su roditelji njegove majke iz Vinkovaca. Najbolji srpski teniser ovo je pričao novinarima iz Zagreba, a povod je, naravno, bio predstojeći duel u Davis kupu (petak-nedelja, Kraljevo).

Rodbina iz Vinkovaca

- Uvijek sam se osjećao prijatno u Hrvatskoj, od prvog trenutka, sa tri ili četiri godine kad sam boravio u Dubrovniku. Bio sam i u Vinkovcima više puta da posjetim roditelje moje majke. Pričamo manje-više isti jezik. Moram da se pohvalim da sam najbolju ribu jeo u Hrvatskoj i vi za mene imate najbolju obalu - izjavio je Novak Ðoković.

Sjajni Pilić i Ivanišević

Prvi reket svijeta rekao je i da na prostorima bivše Jugoslavije ima dosta velikih sportista koji su ostvarili velike međunarodne uspjehe.

- Kad pričamo o Hrvatskoj, to su Goran Ivanišević, Janica i Ivica Kostelić, ali i Nikola Pilić. Ima tu i fudbalera iz BiH, poput Edina Džeka, iz Srbije Vlade Divac i mnogi drugi. Košarkaši su vjerovatno ostvarili najveći međunarodni uspjeh, vaterpolisti su sjajni, i naši i hrvatski. Naravno, u tu grupu treba staviti i slovenačku skijašicu Tinu Maze. Ako je nešto dobro na prostoru bivše države, to je onda sport - kaže on.

Novak Ðoković je istakao da izuzetno voli da sluša hrvatsku muziku i da ima nekoliko omiljenih muzičara.

- To su Oliver Dragojević, Džiboni, Karan. Imate dosta kvalitetnih muzičara, prosto uživam u vašim melodijama - zaključio je Ðoković za Novu TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.